Tour de Corse Historique / Rally de Portugal Historico

Diskusjoner og informasjon om challengeløp og challenge i utlandet

Tour de Corse Historique / Rally de Portugal Historico

Innlegg Tom Gulbrandsen » 2012 Mar 01, 12:12

Tour de Corse Historique / Rally de Portugal Historico

Vi er noen challengekjørere som har snakket om mulighetene for å delta i enten Tour de Corse Historique eller Rally de Portugal Historico.
Tour de Corse Historique arrangeres 2. - 6. oktober 2012. Dato for Rallye de Portugal Historico 2012 er ikke offentliggjort enda, men i 2011 gikk løpet 10. - 15. oktober.

Begge disse løpene blir anbefalt av norske utøvere som har deltatt tidligere. Monty Karlan har vunnet Tour de Corse Historique for noen år siden sammen med Frank Fennell fra Irland. Henning Jørstad har deltatt i begge løpene og skryter av begge arrangementene. Bjørn Lie har sammen med Ivar Moe kjørt Rally de Portugal Historico og forteller om et flott arrangement hvor vi vil føle oss velkommen. Det samme gjør også Renè Nordlie som har vært kartleser for Ingrid A Moe i Portugal.

Tour de Corse Historique går på lukkede veger hvor challengeklassene kjører før rallyklassene, mens Rallye de Portugal Historico kjøres på åpne veger, men i tillegg er det også baneprøver i dette løpet.
På Korsika kan man, slik vi har forstått det, velge en av tre hastighets kategorier ( 50, 60 eller 70 km/t ) mens i Portugal er hastighetene opp til 60 km/t med hyppige hastighetsskifter.
Begge løpene kjøres etter roadbook.

Startkontingenten i Tour de Corse Historique 2012 er EUR 3.350. Transport av bil, reise, hoteller, mat o.s.v kommer i tillegg til startkontingenten.

Ved påmelding før 15. juli var startkontingenten i 2011 i Portugal EUR 2.400 og da var overnattinger, luncher, middager og frakt av bagasje inkludert !!

Selv har jeg vært fasinert av en deltakelse på Korsika, men når jeg regner på totalkostnadene heller jeg nå mer i retning av Portugal...

For å få til en deltakelse i disse løpene håper vi at vi kan bli så mange at vi kan fylle en bil trailer med konkurransebiler samt eventuelt en plass til en servicebil på traileren.
I praksis betyr det at vi bør være minimum 6 – 7 deltakere fra Norge.

Ove Billerud er, sammen med undertegnede, en av de som har signalisert ønske om deltakelse i et av løpene og Ove stiller med bil trailer. Ove antyder en pris på ca kr. 10.000,- pr. bil på traileren uansett om det blir Korsika eller Portugal.

Undertegnede har påtatt seg å forsøke å organisere en deltakelse i ett av disse løpene og ønsker en tilbakemelding fra interesserte med svar på følgende to spørsmål:

1. Hvilket av de to løpene vil jeg helst delta i?
2. Vil jeg foretrekke å delta i 2012 eller vil jeg helst vente til i 2013?


Jeg vil gjerne ha en tilbakemelding innen 1. april på e-post: togulb@online.no

( Det gjelder også dere som allerede har signalisert at dere vurderer deltakelse i ett av løpene ).

PS: Jeg er i USA fra 3. - 20. mars og vil i den perioden ikke være på mail eller telefon, men vil besvare eventuelle spørsmål både på mail og telefon før jeg reiser og etter jeg kommer hjem.

Med challengehilsen
Tom Gulbrandsen

Telf. + 47 97688538
Tom Gulbrandsen
 
Innlegg: 6
Registrert: 2009 Nov 03, 17:20

Re: Tour de Corse Historique / Rally de Portugal Historico

Innlegg monty » 2012 Mar 06, 21:04

Hei Tom,

takk for info. Jeg kan være interessert i Korsika, jeg kjenner øya, løpet og veiene. Veldig, veldig bra. Hvis løp i Portugal har mange regularities med mange hastighetsskifter o.l. så er det en linje jeg ikke er spesiellt glad i, og som absolutt ikke passer våre kartlesere Det gjelder vel de aller fleste kartlesere jeg kjenner også, her i Norge.

Jeg vet ikke om jeg er med på å bruke + - 60 000 av egen lomme, når jeg skjønner at det sportslig sett er vanskelig å få til et hederlig resultat.

Jeg har forøvrig en tanke om å kunne ha min nyinnkjøpte 64' VW 1500 S (eks svensk proff rallybil ) stasjonert i Syd-Frankrike hos venner. Kanskje bruke fransk kartleser også . Lettkjørt bil med tettsteget girkasse er morsomt der nede, og gunstig klassemessig. Din boble er jo også som skapt for asfalt og kronglete veier.

Haken er bare at jeg har ett prinsipp om at også kartleser skal være med på litt av kostnadene. Der er Moland veldig bra, andre gode kartlesere jeg kjenner i Norge, ønsker for det meste ikke å ha kostnader, kanskje bortsett fra egen mat og drikke.

Derfor, om det blir ett slikt løp på meg, må jeg ha utenlandsk kartleser som skjønner at også kartleseren må betale litt.

Billerud-transport er selvsagt interessant, hvis jeg får ett slikt tilbud da ?

Forøvrig sees vi vel i Kristiansand 28. april ?

Mvh

Monty
monty
 
Innlegg: 30
Registrert: 2011 Des 18, 17:45

Re: Tour de Corse Historique / Rally de Portugal Historico

Innlegg knut » 2012 Mar 09, 18:13

Hei! Jeg kan være intressert i å prøve Rally Portugal. Kan være morsomt å prøve noe nytt, og meldingene defra synes å være positive. Pr idag har jeg ingen kartleser til dette, men kanskje noen er intressert i å bidra, også økonomisk?
Knut
knut
 
Innlegg: 46
Registrert: 2008 Sep 14, 19:23

Re: Tour de Corse Historique / Rally de Portugal Historico

Innlegg Henning » 2012 Mar 11, 20:44

Hei Knut, håper det ordner seg med en kartleser.

Selv om det i innlegget over ditt står at det finnes få kartlesere i Norge som takler problematikken med hastighetsskifter, så finnes det hjelpemidler som gjør jobben enklere.
Det er en liten snitthastighetskalkulator som jeg tror de fleste kartleserne i Norge har sett og er ganske familiær med.
Hvis en skal starte en etappe i 55 km/t stiller en inn apparatet på 55 og nuller ved start.
Displayet på kalkulatoren er som en trippteller, den forteller hva tripptelleren som er montert på bilen din til enhver tid bør vise.
Hvis en etter 1,62 km skal ned i 30 km/t stiller en så inn ny hastighet som er 30 og når displayet viser 1,62 trykker en på ”rekalkuleringsknappen” og da rekalkuleres det med 30 km/t, skal en etter 2,45 km opp til 60 km/t stiller en inn hastigheten til 60, og når displayet viser 2,45 rekalkulerer en igjen.
Denne kalkulatoren plasseres videre ved siden av en trippteller. Hvis displayet på kalkulatoren (som er fasiten på hva trippen skal vise) viser 3,75 skal bilens tripp optimalt sett vise 3,75, da ligger vi ”prikk på”, viser trippen vår mindre enn 3,75 ligger vi bak og følgelig viser trippen vår mer enn 3,75 ligger vi forran.
Mer komplisert er det ikke og dette er noe jeg er sikker på at alle kartleserne i Norge får til.
Jeg har også sett slike applikasjoner en kan laste ned på Iphonen sin som fungerer som en snitthastighetskalkulator. De har også en programmerbar snitthastighetskalkulator der en kan legge inn alle hastighetene og avstandene der en skal skifte hastighet. Displayet på Iphonen viser da hva trippen bør vise og tar selvsagt høyde for alle hastighetsskiftene på den etappen.
Det finnes også løsninger der snitthastighetskalkulatoren integreres med bilens tripp med et eget display som viser avviket i sekunder, slike ting forenkler jo meget.

Ønsker en å kjøre med tidstabell og stoppeklokke ville jeg laget en tidstabell for hver etappe der alle hastighetsbyttene ligger innbakt i tidstabellen. Hvis den tidstabellen da viser f.eks 28,50 km og tiden i den kolonnen viser 34:06 har tabellen selvsagt tatt hensyn til alle hastighetsskiftene som har vært fram til 28,50 km og viser stoppeklokken vår da 34 min og 6 sek når trippen vår viser 28,50 km, ligger vi prikk på. En slik tidstabell er ikke komplisert å lage, men det tar litt tid. Ellers bør en vanlig tidstabell inneholde hastigheter fra 20-60 km/t, det var ytterpunktene i Portugal i år. (20 km/t var da ikke langvarig, og i et særdeles tettbygd strøk)


Så litt om løpene. Begge løpene kjøres etter en Roadbok arrangøren har laget. I Portugal blir den utlevert ca 15 min før egen start. I Portugal er det også selvstart på en del av etappene som vi er vant med her hjemme, f.eks 17 min etter start fra CH.
I begge landene er det varmt og bilen bør ha en oljekjøler, videre kjører ca 90 % av deltakerne på såkalte ”gateslics”, asfaltveier begge plasser med litt ru asfalt.
Mange deltakere fikk toppakningsproblemer pga varmen, selv ville jeg hatt egen bryter for tvangsstyring av radiatorvifter. En trenger hjelm til førerprøvene som går på diverse go-cart-baner, og løpet i Portugal avsluttes på den gamle Formel-1 banen Estoril.
Videre ville jeg hatt med kart over de aktuelle områdene en skal kjøre, og ikke minst en GPS.
GPSen av mange grunner, først og fremst av sikkerhetsmessige grunner, den har nemlig en funksjon som heter ”Hvor er jeg”, der finner en koordinatene på hvor en befinner seg, og skulle det skje en ulykke og en må tilkalle ambulanse/tauebil etc setter de stor pris på å vite hvor du er. Etter 2 timers kjøring med Roadbok er en temmelig lost og vet ikke helt hvor en befinner seg. Videre kan det være lurt å ha på GPSen liggende inne alle adressene til hotellene der en skal bo. Roadboken inneholdt også bensinstasjoner.
Er en ikke helt familiær med fransk eller portugisisk, ville jeg selvsagt hatt med en Berlitz reiseparlør. Den kan hjelpe en i mange sammenhenger. Men engelsk funker stort sett bra.
Arrangøren i Portugal har en oppsamlerbil med henger, og den var flittig i bruk.
Om de har det samme på Korsika er jeg usikker på, da det er lenge siden jeg kjørte der.
Videre har de bagasjebil i Portugal som bringer bagasjen til det neste hotellet.
Lurer på om de ikke har noe tilsvarende på Korsika
Lambert, kartleseren som vant Monte-Carlo i år sa til meg en gang at hvis han måtte velge mellom Monte-Carlo eller Portugal ville han valgt Portugal. Det var også en av grunnene til at jeg kjørte i Portugal i fjor. Og han var til stor hjelp da Tine skulle kjøre med Ingrid i 2010.
Nå er det lenge siden jeg har kjørt på Korsika (2003 og 2007) men det har vært samme arrangørklubb siden år 2000, og løpet er blitt bedre og bedre og deltakerne flere og flere. Jeg vet ikke hvordan årets utgave vil bli men i 2003 og 2007 kjørte vi over hele øya og løypa det aktuelle året var som oftest en tro kopi av løypa slik den var i det orginale Tour de Corse en gang på 70-tallet.
Jeg har en kjenning fra Luxenborg som har kjørt Tour de Corse de siste 2 årene og han har byttet ut Monte-Carlo med Korsika og skyter fælt.

Begge løpene er flotte løp og kan selvsagt anbefales på det varmeste.


Henning
Henning
 
Innlegg: 37
Registrert: 2008 Sep 02, 21:39


Gå til Challenge Utland

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

Opprett ditt eget phpBB 3 forum gratis her | Personvern
cron