Lovlige tripptellere i Challengeløp

Tekniske spørsmål og avklaringer Challengebiler

Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg monty » 2012 Jan 05, 00:52

Hei igjen.

Det er mange tanker og løsninger på dette feltet.

De som kan levere tripper lovlige i alle land, er primært Halda, Hemo, VH, Coralba og Terratripp i tillegg til Brantz. Pr dags dato er det kun i Monte-Carlo Historique samt delvis i Norge det er fritt frem. I Norge sier regelverket at bl.a. trippteller " bør være tilpasset bilens alder " Dette er dog pt ikke absolutt, men jeg tror det blir innskjerpet fremover.

Selv har jeg brukt Halda i 50 år i år. Det virker stort sett veldig bra, selvom de ganske ofte svikter.
Jeg har avtale om å selge engelske Brantz i Norge. De har forskjellige typer. Type Retro Tripp er en bråkete teller som sier klikk klakk hele tiden, og heller ikke kan den stilles på minus, noe som ofte er ønskelig. Tallene i displayene er også små, og lyset er ikke bra nok for oss alle. Bortsett fra det er den lovlig i alle land. Så har vi en modell som heter Laser, som er veldig sikker og god. Den er dog kun lovlig i Monte-Carlo og pt i Norge fordi den har innebygd oppsett for informasjon om hastighet / speedpilot. Det har også Brantz 2 S, som dermed også diskvalifiserer seg for alle utenlandske løp bortsett fra nettopp Monte-Carlo.

Den mest anvendbare Brantz heter Pro 2. Den har 2 displayer, pluss og minus - muligheter, samt "frysing" av tellerverkene mens du kjører etapper i løpet. Du kan også , underveis, stille tellerverkene sakte eller raskt frem og tilbake til en ønsket distanse. Kaibrering skjer på trippens front, og er særs enkel å utføre. Nøyaktighet, teoretisk ned til null feil, er avhengig av pulstall som kommer frem på kalibrering. Er du ikke fornøyd med f.eks 15 meter "avvik " på en mil, da kan du få en såkalt " dobbel-pulser " for noen hundrelapper, og nøyaktighet er 7 - 8 meter avvik på 10 km.


Denne er lagervare, og leveres med alt nødvendig utstyr for kr 3750.-. inkl mva. Garanti og delelager er markedets beste, mener jeg ( Det er bare å kontakte meg ! ) I England brukes den av ca 95 % av lagene, det sjekket jeg sist høst. Prisen er vel sånn ca 7 -15 tusen lavere en de hotteste i markedet.
Det er verdt å merke seg at i alle land unntagen Monaco, og delvis Norge, er tripp med hastighetsangivelse/speedpilot - mulighet ULOVLIG. Dette gjelder også bruk av GPS, i noen land også bruk av mobiltelefon under løpene.

Skal du kjøre Nordisk cup eller et hvilket som helst løp i utlandet, hva jeg vet, skal trippteller kun vise avstand, analogt eller digitalt. Dette gjelder også Midnattssolrally og det nye løpet i Sverige / Danmark ifjor høst.

Tilslutt skal siers at også Hemo, Coralba og Terratripp er meget driftssikre produkter. VH fra Frankrike må også ha blitt mer driftssikker etter at jeg sluttet med å selge de for 2 år siden.

I valgkamper i Norge sier man godt valg, så lykke til.

Mvh

Monty
monty
 
Innlegg: 30
Registrert: 2011 Des 18, 17:45

Re: Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg erikg » 2012 Jan 08, 00:26

Vedr. tripptellere i 2012 .Det viser seg etter dagens rally 7 Januar Vinterchallenge 2012 med 35 biler at VH tripp sitter i samtlige biler som vinner i sine klasser.Tore Johanessen og Arne Frogner i B klassen vinner også totalt hele løpet med VH tripp sitt system og tidtabeller levert av Rallyservice-Motorcenteret AS .Flere brukere jeg snakket med under og etter løpet er meget fornøyd,noen har ikke satt seg inn i bruken av utstyret og skjønner ikke skifte av hastighet og da blir det feil-Les bruksanvisnigen 5 minutter før start og ikke under løpet. Noen er usikre og bruker vh,retro og halda samtidig i bilen og roter det til for seg selv.Dette skaper bare ekstra jobb og frustrasjon. Så fasiten er at VH tripp funker,er en vinner ,er lovlig i bruk Rally Monte-Carlo Historice også med hjelpemiddelet La Solution som forteller sjåføren om han/hun ligger før eller etter slik at kartleser kan konsentrere seg om å finne veien og justere trippen etter avstander og sikre punkter.Vi har tripper på lager,service og montering samt gode referanser av brukere som stadig vinner over andre systemer. Resultatlista i Monaco over de 10 beste inneholder flere VH tripper før og vil også gjøre i 2012. Lykke til i 2012 uansett hvilken tripp,dekk,olje i motoren,hester du måtte ha ,det handler mest om å ha det morro,selv om det er alvor innimellom. Mvh Erik Grøndahl ,erik@motorcenteret.no
erikg
 
Innlegg: 4
Registrert: 2009 Sep 20, 18:52

Re: Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg gordini » 2012 Jan 08, 20:44

Hei
Siden du bruker forumet som komersiell markedsføringskanal, har du noen gode rabatt tilbud til medlemmene her på forumet, som synes teskelen er for høy til å teste dette?

Hilsen puritaner uten gps og "speedpilot" :) og derfor for det meste på den nedre del av resultatlista uavhengig av tålmodige sjåfører på grensen......

PS. siden jeg er litt data hekta, skjønner jeg at det ikke er lenge før vi bare kan laste en fil/app på Android/Ipaden, og resten får du på sjåførens språk.
Det er ikke lenge til kartleseren blir potesekk eller en simpel butler for sjåføren.

Vidar Holum
Hadde det morro med analoge og tikkende virkmidler samt hoderegning i VinterChallenge, men sorry sjåfør det ble ikke poeng i cupen denne gangen heller.
Midt i problemet befinner muligheten seg.
gordini
 
Innlegg: 151
Registrert: 2008 Aug 16, 21:28
Bosted: Kløfta/ Østerås

Re: Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg gordini » 2012 Jan 09, 10:50

Hei
Så først nå at du krysspostet under selges også.
Det holder med en tråd på samme sak, hva mener dere andre, er det jeg som er pirkete.
Midt i problemet befinner muligheten seg.
gordini
 
Innlegg: 151
Registrert: 2008 Aug 16, 21:28
Bosted: Kløfta/ Østerås

Re: Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg monty » 2012 Jan 10, 22:50

Hei Gordini - jeg vet hvor du bor.

Jeg formoder at det ikke er Brantz du etterlyser tilbud på. Jeg har satt en særs lav pris for at det skal være lett også for nye challengianere å komme inn i sporten.

For de som ønsker å prøve seg, men av en eller annen grunn hopper av, så vil jeg anta at en brukt Brantz - den er like god etter bruk i lengre tid - har samme verdi eks mva som når den var ny.

Det er viktig å holde seg orientert om hva som rører seg i regelverket her i Norge hvor vi tross alt er mest aktive..Alle tripptellere , analoge eller digitale, vil helt sikkert være ok i all overskuelig tid, men utstyr med såkalt speedpilot vil kanskje være ute av markedet, som det er idag, bortsett fra Monte-Carlo Historique og på kanten i Norge, foreløpig. Jeg har derfor trukket Brantz laser 3 og Brantz pro 2 S ut av markedet, da disse har innebygget speedpilot/hastighets informasjon . Monty Karlan vil ikke levere noe som stort sett er ulovlig i bruk. Det blir det bare bråk av.

Gjør som Bye og Moland nok vil prøve i Monte-Carlo - Brantz 2 . Den er iallefall montert. men gamle sirkushester som Moland er fremdeles svak for gamle Haldaer i likhet med Tore Fredriksen, Stein Røed og undertegnede. Men hos meg er det nå kun Brantz 2 som gjelder.....bruker vi 100' på et løp til Monaco så er det greit at trippen fungerer hele veien, Halda'en er det ofte noe som ryker på.

prøv en Brantz da vel, så blir du overbevist, eller så får jeg si til deg som til andre kunder - angrefrist / returmulighet til etter første løp, mva ikke inkludert. Den var god vel ?

MontyNB sist Brantz PRO 2 vant i Monte-Carlo Historique var i 2010, med et lag fra Belgia.
monty
 
Innlegg: 30
Registrert: 2011 Des 18, 17:45

Re: Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg Henning » 2012 Jan 11, 16:55

I Rally Portugal er ALLE tripper lovlige, det samme gjelder Tour de Corse Historique.
Og i flere av løpene i de regionene.
I Portugal oppgir de alle hastighets-skiftene før løpet, slik at alle kan få lagt inn infoen
i sine forskjellige elektroniske duppeditter. Det finnes også Iphone apper for elektroniske tidstabeller.

I sydlige Europa ser det ut til at trenden er å tillate alt av utstyr.
Da blir det jo likt for alle, og en unngår juks.
Når "bestselgeren" i Europa var en trådløs Elektronisk trippteller som kartleseren kan ha på innerlomma,
ble vel arrangøren obs på problemet og tillot alt, litt derfor ACM også har tillatt elektroniske tripper.

Men i Portugal var det fortsatt den beste sjøføren som vant !!

Henning
Henning
 
Innlegg: 37
Registrert: 2008 Sep 02, 21:39

Re: Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg monty » 2012 Jan 11, 19:10

Det er morsomt dette med challenge forum og bl.a. tripptellere. jeg diskuterer gjerne litt, bare det gagner det vi ønsker, rekruttering !!!

For noen år siden hadde vi et meget fargerikt par i billøp, Knerten og Gummi'n. De kjørte billøp over hele Europa. Ett av deres fargerike uttrykk var :

Knerten : " A camel can walk for eight days without to drink " Gummi'ns svar " Who wants to be a camel ? "

Flott at det noen steder, Portugal og Korsika samt andre steder i Syd-Europa som tillater disse instrumentene som koster lagene 20 000 kroner og mer. Men hvem kjører de løpene fra Norge ? Blir det noen rekruttering av det ? Det er ikke mange som kan bruke opptil forsiktig antatt 3 -400 000 kroner og 6 uker i året for å kjøre 3 -4 sofistikerte løp i året. Vi er ganske fornøyd med å kjøre i Norge og kanskje Sverige/Danmark samt skrape sammen ett budsjett for et løp til Monaco.

Min sjåfør I M-C, Valter Jensen, sier at det er morsommere med en kartleser som må jobbe litt istedenfor bare å trykke på noen knapper, og la sjåføren prøve seg på resten. La det være klart at vi kunne brukt Brantz med innebygd speedpilot om vi ville, samlet pris ca kr 4000.-. og lagervare hos meg , men det er ikke " in the spirit of the game ". , føler vi.
Det kan hende at vi lever i steinalderen noen av oss ettersom vi ikke er interessert i hva de fleste av de norske lagene nå har, bil som kjører gjennom etappene på forhånd og meddeler sine partnere vei - og føre-informasjon. Håper de ikke bruker en norsk identifiserbar bil for hele greia er jo sett på som " very unsportsmanlike " og kan føre til utelukkelse / diskvalifikasjon for de impliserte.

jeg registrerer at f.eks. du Henning kan selvsagt kjøre med de dyre greiene i Monte-Carlo, Portugal o.l. Når du så skal prøve å gjenta suksessen fra det Svensk/danske løpet i sommer, ja, da må du sette inn en tripp som er lovlig i Norge, Sverige, Danmark, England, Tyskland osv osv. Selvsagt har jo du den spennende gamle trippen fra 60 årene og du har vunnet mye med den tror jeg. Brantz - Laseretrippen du har går under kategorien " tripp med hastighets-informasjon " og har som beskrevet over, begrenset bruksmulighet. Synd for meg, jeg har noen i lager........
I år skal det være en nordisk challenge-cup. De som har investert i en full pakke med trippteller med hastighetsangivelse o.l., ja de kan ikke være med i denne cup'en. Og - vi kan ikke regne med et nordisk samarbeid når vi i Norge tillater utstyr bannlyst i de andre landene. MEN, selvsagt, uten speedpilot-funksjonen så er det selvsagt greit.

Alle vi som bruker de, la meg kalle det de normale instrumentene, vi er opptatt av at en kartleser ikke bare skal være en potetsekk, men en som er en viktig brikke i bilen, en kartleser i ordets rette betydning. Når jeg kjører løp i England eller arrangert av Engelskmenn, da ser jeg hvor stor kvalitetsforskjell det er på kartlesere fra England, Holland, Danmark osv kontra oss. Og , når en gammel kartleser-gubbe på 75 år fra England kan bli nr 2 i A-klassen i Spiral-challenge sist høst, med en gammel Halda-tripp, da forteller det litt om kvalitetsforskjell på deres kartlesere og vi norske.

Det er spennende med deltagere i forumet, og selv er jeg som kjent ikke redd for å henge ut hodet. Men, diskuter saklig. Mine innlegg om tripptellere hvor jeg som kjent representerer den engelske Brantz'en, er viktigst med tanke på rekruttering i Norge. For mange er det viktig å trekke ut mest mulig fortjeneste på salgsproduktene, uansett bransje. Men jeg blir aldri noen millionær.

Når noen svarer meg så la det være seriøst, og vær klar over at det er 100 % klart hva som er lovlig og ikke lovlig i de respektive land hvor vi kjører løp. Det behøver dere ikke bruke krefter på å diskutere.
monty
 
Innlegg: 30
Registrert: 2011 Des 18, 17:45

Re: Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg knut » 2012 Jan 12, 12:03

Hei på alle!
Det er artig at det blir liv i forumet igjen! :D Diskusjonen om tripper og annet utstyr gir alle som er innpå mulighet for å orientere seg og høre andres mening. Noen meninger kan bli vel friske, men det hører med.
Vi kjører helt enkelt - med en Hemo, stoppeklokke og tidstabell, og slik blir det i RMCH iår. Arne har funnet seg til rette med Hemoen, selv om han også liker Halda, som alle gamle kartlesere gjør. Den er iallefall meget driftsikker. Om det kommer en yngre kartleser inn etterhvert, går vi nok over til en moderne Branz av en eller annen type. Verden blir digital, selv om vi bedriver en retro-sport.
Mange henger seg veldig opp i forskjellige duppeditter, og det kan lett bli for mye å holde styr på. Mange biler ser ut som romskip!
Det skal fremdeles kjøres for å vinne, heldigvis! Vi hadde nok ikke gjort det noe nevneverdig bedre med annet utstyr.
Knut
knut
 
Innlegg: 46
Registrert: 2008 Sep 14, 19:23

Re: Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg monty » 2012 Jan 12, 12:42

Veldig gode ord , Knut.

Det er faktisk endel mennesker rundt omkring som følger med på hva vi driver med. Det er viktig å få frem at deltagelse i Challenge løp hjemme og internasjonalt kan skje på en ganske rimelig, og fremfor alt fornuftig måte.

Vi må IKKE skremme vekk folk ved å markedsføre opplegg for f.eks. Monte-carlo Historique hvor man må ha tripputstyr til 20.000 samt egen følgebil for gjennomkjøring av etappene før starten på disse. osv. osv.

Det eneste som må løses er mulighet for å bytte dekk. Hvis jeg skulle kjøre min Porsche som opprinnelig tenkt uten hjelp fra noen og med 4 ekstra dekk, ville jeg ha ett dekk samt lettmetallsjekk og momentarm framme, 2 dekk på taket ( ganske vanlig ref filmer fra løpene ) , samt ett bak setene. Nå ble det ikke slik, men mitt amatøropplegg var også lagt opp slik at det kunne oppnås ett godt resultat i løpet, noe også Arne D og du har vist, senest ifjor.

La meg her likevel få bekrefte for nyskjerrige på Monte-Carlo Historique at dere kommer ikke ut av det for under 75 000 , uansett opplegg , i tillegg til bil.

Det blir hyggelig for oss i vårt team å jobbe med dere samt Thorbjørn Bye / Oddvar Moland. En med Hemo Tripp, 1 med Halda / Brantz og en med Brantz.
Vi får håpe at vi kan vise att teamet, bilene, sjåfør og ikke minst kartleserne er viktigere enn dyrt utstyr, for å få ett greit resultat.

Monty Python

PS Et drømmeopplegg for ett team på 2-3 nye lag måtte være å kjøpe hver sin VW 1303 S, preparere de likt her hjemme, samme utstyr etc. samarbeide om dekk og hjelp underveis. Ha det moro og backe hverandre til å fullføre løpet med bravur og til en overkommelig pris. Biler etc etc finnes !! En av oss, Vidar Christensen i kristiansand, og jeg vet alt om hva som trengs. Kanskje flere av oss ville være med på et slikt opplegg !!! Noe å drodle på !

ds


For 3 år siden kjørte Tonje Gudim og en venninne en slik bil, uten proff-opplegg og vant dameklassen. De hadde minimalt med erfaring, var egentlig ganske dårlig på resultater her hjemme fra.

Det nytter !
monty
 
Innlegg: 30
Registrert: 2011 Des 18, 17:45

Re: Lovlige tripptellere i Challengeløp

Innlegg Henning » 2012 Jan 12, 13:08

Jeg har ingen tripp til 20.000 kr, jeg har en mekanisk gammel Aifab Gemini og en Brantz Laser 3 jeg har kjøpt brukt av Monty for 2000 kr da den gamle ble stjålet. Vi bruker ikke Brantzen der det ikke er lov, ref Øresundsrally ifjor.

Men jeg har en relativt oppegående kartleser som faktisk trives best med den gamle mekaniske trippen.

Jeg gjør dette fordi det er morro, og jeg kjører de løpene som jeg synes er utfordrene/morsomme og opplevelsesrike.

Henning
Henning
 
Innlegg: 37
Registrert: 2008 Sep 02, 21:39


Gå til Teknisk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

Opprett ditt eget phpBB 3 forum gratis her | Personvern
cron